mandag 10. januar 2011

Penger er gull

Hva er penger?
I følge Norges bank: "Penger er definert som alminnelig godtatt betalingsmiddel. Det innebærer at det som er penger kan brukes til betaling ved kjøp av varer og tjenester, til å kjøpe finansielle fordringer som aksjer og obligasjoner, og til å betale tilbake lån. Penger skal også ha funksjon som verdimåler, for eksempel verdien av en vare, og som verdioppbevaringsmiddel. Norske sedler og mynter er utstedt av Norges bank og innehaver av disse kontantene har en tilsvarende fordring på Norges bank."

Ergo penger er gjeldsbrev i følge Norges Bank. Mynter og sedler utgjør kun ca 2 prosent av pengemengden i Norge, resterende 98 prosent er kontopenger. Hvordan lages kontopenger? I følge Norges bank stort sett gjennom bankenes utlån. Så ifølge Norges bank er kontopenger også gjeld. Se Money as debt

Når penger lånes til livet gjenspeiler gjeldsøkningen i samfunnet økningen i pengemengden. Pengemengden (gjelden) i forhold til mengde varer og tjenester former prisnivået i samfunnet.

Når pengemengden (gjelden) øker (inflasjon) i forhold til tilbudet av varer og tjenester får vi prisstigning.

Når pengemengden (gjelden) minker(deflasjon) i forhold til varer og tjenester får vi prisnedgang.

Når lån betales og gjelden avskrives forsvinner pengene ut av systemet! Ergo gjelden i systemet øker så lenge folk låner mer penger og minker når lån blir betalt og avskrives.

Siden penger har en pris nemlig renter, er der alltid behov for mere penger til betalig av lån en tilgjengelige penger i økonomien. For at systemet skal fungere må gjelden stadig øke. Når folk og foretak til slutt drukner i gjeldsutgifter og stopper å låne penger begynner folk og foretak å gå konkurs og systemet kolappser.

Gjelden i systemet kan på grunn av renteneutgiftene aldri innfries. Gjeldsbaserte pengesystem med renter har en gjennomsnittlig levetid på ca 40 år. Dagens USD system fyller 40 år i år.."i 1971 USD ble tatt av gullstandarden og ble et gjeldsbasert pengesystem!" Velkommen til den store depresjonen part 2 , se total kreditmarket gjeld i forhold til bruttonasjonalprodukt i USA herunder



For å unngå at for mange folk og foretak som ikke lenger kan betjene gjelden sin skal gå konkurs og skape deflasjon og depresjon, kjøper sentralbankene i dag råtne gjeldsobligasjoner og lager kontopenger til bankene som så kan lage enda mer kontopenger til folk og foretak. Norge er intet unntak!

Dette vil føre til systemkollaps via hyperinflasjon isteden for deflasjon. Uansett hva du gjør er systemet ferdig, og må byttes ut.

Gjeldsbaserte pengesystem med renter har sin egen selvdestruksjons kode innskrevet i sin funksjon. Denne aversjon for deflasjon er årsaken til at de trykker penger til systemet drukner i gjeldspenger og kollapser.

Deflasjon av kontopenger som følge av massive konkurs avskrivninger kan gi sedler og mynter midlertidig økt verdi derav uttrykket "cash is king".

Hvis hele pengesystemet kollapser og kontopengene forsvinner over natta vil handelen stoppe opp som følge av den store pengemangelen, og føre til oppgjør i ekte penger som gull og sølv, samt andre verdifulle varer og tjenester. Sedler og mynter vil da konkurrere med ekte penger som gull og sølv om folkets tillit.

Gjelden i systemet kan derimot gjøres opp mot gull i forkant av en slik system svikt. Sentralbanker rundt om i verden er i ferd med å innse dette og handler nå gull i forkant av en systemsvikt og påfølgende gjeldsoppgjør. Hvordan gull vil bli brukt i forbindelse med et slikt gjeldsoppgjør og i forbedringen av pengesystemet gjenstår å se.

Gull sin rolle som penger er igjen dukket opp i media. Se for eksempel seneste utspill fra Robert Zoellick, president of the World Bank "The system should also consider employing gold as an international reference point of market expectations about inflation, deflation and future currency values. Although textbooks may view gold as the old money, markets are using gold as an alternative monetary asset today."

Så selv om Finansdepartementet og Norges Bank ikke ser gull som penger eller noen attraktiv aktiva klasse er det andre som gjør det.

Den Europeiske sentralbankanken ECB regner markedsverdien av gullet i eurosystemet i sine regnskaper! Så for eurosystemet har gull funksjon som verdimåler og som verdioppbevaringsmiddel i tillegg til gjeldspenger som betalingsmiddel. For ECB er gull penger! Euroen er dermed antakeligvis den valuta i verden som er best skodd til å håndtere inflasjon og deflasjon i kontopenger og fungere som den nye verdens referanse valuta!

Hvis papirhandelen i gull kollapser som følge av systemsvikt i pengesystemet og en ny fysisk gull handels mekanisme vokser frem hvor ekte gull blir handlet fritt i for eksempel Euro. Vil en MYE høyere gullpris en i dag danne grunnlaget for århundrets fremgang.

Her er forskjellen mellom gjeldspenger og gull: Gjeldspenger må betales! Gull er betaling! Har du mere penger en gjeld er det noen som skylder deg verdien av disse! Ønsker du endelig oppgjør kjøper du gull for disse pengene. Betalig i gjeldspenger er ikke endelig oppgjør!

Hvorfor tror du valuta reservene i verden har økt i takt med gjelden siden USD ble tatt av gull vekslings standaren i 1971? ...det er fordi betalig i USD ikke er endelig oppgjør! Siden gjelden i systemet stadig må øke for å betale renter, stiger gjelden mer en valutareservene og kan aldrig gjøres opp i valuta. Systemet kan kun overleve så lenge rentene kan betales ved hjelp av nye lån! Gjelden må gjøres opp mot gull eller avskrives snarest! Tenk det du... penger er også gull...))

2 kommentarer:

  1. Du har helt rett. gull er penger og dagens system er basert på luft.

    SvarSlett
  2. Are you a business man or woman? Do you need funds to start up your own business? Do you need loan to settle your debt or pay off your bills or start a nice business? Do you need funds to finance your project? We Offers guaranteed loan services of any amount and to any part of the world for (Individuals, Companies, Realtor and Corporate Bodies) at our superb interest rate of 3%. For application and more information send replies to the following E-mail address: standardonlineinvestment@gmail.com
    Thanks and look forward to your prompt reply.
    Regards,
    Muqse

    SvarSlett