onsdag 6. juli 2011

Pan Asia Gold Exchange og århundrets gullrush

Det 21. århundrets gullrush er for alvor igang i China!

Åpningen av PAGE Pan Asia Gold Exchange  vil med kontrakter i renmbini, og med direkte tilgang til gullhandel i gjennom Agricultural Bank of China for flere hundre millioner kinesere drastisk øke tilgangen til gull og sølvmarkedet i Asia.


Hør her ,i følge mannen som avslørte storstilt juks i sølvmarkedet i fjor Andrew Maguire vil denne nye utvikling i gullmarkedet i løpet av kort tid ødelegge markedet for udekket shortsalg rundt omkring i verden. (lovregler om shortsalg i Norge)


Etableringen av PAGE vil føre til store endringer i prisoppdagelses mekanismen i verdens gull og sølvmarkedet, som i dag preges av mye udekket shortsalg. Stadig mer gull og sølv vil flyte østover, mens vesten blir sittende igjen med mer gjeld.

Jeg er redd mange vestlige sentralbanker vil bli fristet til å låne bort gullet sitt for å tilfredstille den økte etterspørselen i fra China, samt begrense gullprisøkningens negative innvirkning på tilliten til egen valuta. De vil da bli sittende med stadig mer papirgull i sine regnskaper! En slik utvikling vil gjennom fractional reserve papirgull fortsette å hemme funksjonen til gull som referanse punkt for fiat valuta verdi. Som nevnt i Freegold må et marked fritt for utlån av gull utvikles for at RPG Reference Point Gold skal kunne fungere som en stabil målestokk for gjeldsoppgjør i gull. Det ville derfor paradoksalt nok være i alle land sin interesse å ikke låne bort gull, og la gullprisen stige til den finner sitt naturlige nivå i forhold til valuta. Først da kan de eventuelt selge gull.

I ett velfungerende marked kan du stille gull som sikkerhet for lån, men ikke låne bort gull. Forskjellen er viktig å forstå. Hvis du stiller gull som sikkerhet, og ikke kan betale lånet ditt må du selge gullet for å innfri lånet. Gullet er da å anse for solgt. Hvis du låner bort gullet ditt, og skyldner ikke kan  levere det tilbake er gullet å anse for tapt. Hvis skyldner har solgt gullet ditt videre til en tredjepart, vil gullet være bookført med to eiere hvorav en kun har papirgull! Utlån av gull muliggjør shortsalg og markedsmanipulajon. Oppgjør i fiat valuta for utlånt gull er ikke å anse for endelig betaling , og øker bare gjelden og risikoen i systemet!

Hvis alle land i verden anerkjenner ubesudlet gull som penger, kan enn foreta rettferdige gjeldsoppgjør, og få endelig betaling for eksporterte varer og tjenester. Gullhandel uten utlån av gull er således nøkkelen til en mer rettferdig og fredlig verden.

Kinesiske myndigheters gradvise legalisering av gullhandel, og etableringen av PAGE vil bidra til en mer rettferdig gullhandel. Tenk det, flere hundre millioner kinesere kan nå kjøpe gull og sølv i sin lokale bank, og således få endelig betalt for sitt arbeid! Kanskje Norge og Ola Normann også snart bør ta seg endelig betalt for sine varer og tjenester!

Nøkkelen til fair trade er som sagt at alle som kjøper gull må sikre seg at de faktisk eier gullet de kjøper, og ikke låner det bort til banken. Men verden vil bedras, og fair trade er en drøm sålenge folk lar seg lure og myndighetene tillater det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar