søndag 19. juni 2011

Enkelte Gullderivater forbudt i USA fra 15 juli 2011

Nyheten om at enkelte OTC gullderivater vil bli forbudt i USA som en følge av the Dodd-Frank act kommer passe beleilig for at  Freegold konseptet skal kunne utfolde seg, og danne grunnlag for at fiat regimene skal kunne fungere i fremtiden.

Fiat valuta regimene vil med lovliggjøring av gull som sikkerhet i kontrakter, og som lovlig betalings middel , samt en pris oppdagelse mekanisme for kjøp og salg av gull kun knyttet til handel med ekte gull kunne overleve fordi gullprisen da vil finne sin naturlige verdi i forhold til valuta. Gullprisen vil da fungere som et stabilt refferanse punkt i forhold til ulike lands valuta.( Robert Zoellick, Verdensbanken:"The system should also consider employing gold as an international reference point of market expectations about inflation, deflation and future currency values") USA kan da velge å prise sitt gull til markedspris, og putte det inn i sine statsregnskaper som sikkerhet for sine enorme gjeld.

Som nevnt i penger er gull har EU via Euro systemet allerede laget en kobling til flytende gullpris i sine regnskaper. Med en stor nok økning i verdien av alle sentralbankers  gullbeholdninger vill fiat valuta systemene kunne gjennopplives selv om de nå kollapser, og verden kan gå videre som om ingenting har skjedd. Ekte gull vill igjen bli anerkjent som verdens beste verdioppbevarings penger.


Kanskje vi snart burde endre vår holdning til bruk av gull som penger her på berget også, og åpne for bruk av gull klausuler i kontrakter ved å fjerne sentralbankloven sin overstyring av kontrakt retten:
Fra sentralbankloven kapittel 3 paragraf 14 om Tvungen betalingsmiddel:

"Bankens sedler og mynter er tvungent betalingsmiddel i Norge. Ingen er pliktig til i én betaling å ta imot mer enn femogtyve mynter av hver enhet.

Sterkt skadde sedler og mynter er ikke tvungent betalingsmiddel. Banken gir nærmere forskrifter om erstatning for bortkomne, brente eller skadde sedler og mynter.

Selv om en avtale inneholder klausul om betaling av en pengeforpliktelse i gullverdi, kan skyldneren frigjøre seg med tvungne betalingsmidler uten hensyn til denne klausul"


Ser du nå sannheten i det velkjente utsagnet:

Gold is the money of kings; silver is the money of gentlemen; barter is the money of peasants; but debt is the money of slaves.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar