fredag 1. juli 2011

Depresjonen i USA vokser stadig i omfang

44,7 millioner amerikanere får nå mat kuponger av staten via SNAP. Mat kupong programmet kostet USA 64,7 milliarder dollar i 2010


Dette er omtrent like mye som Norges banks gavepakke til bank næringen i 2008! Se en glimrende videosnutt av en fortvilet Hans Lysglimt kommentere krisepakken til banknæringen høsten 2008:



Margaret Thatcher sa engang noe sånt som "The trouble with socialism is that eventually you run out of other people's money." Problemet blir da, hva gjør du når du er blakk? Låner du mer eller driter du i å betale. For USA sin del må mat kuponger til folket og gavepakker til banknæringen finansieres med nytrykte og lånte penger. Siden USA kjører med store underskudd har de ikke sjans til å betjene sine løpende utgifter og lån uten å låne enda mere penger! Politikerne må velge om de vil betale lån og kutte løpende utgifter. Politikere ønsker som regel ikke å gjøre noen av delene så de låner heller mere penger. 

Det store spørsmålet er om det er noen som vil låne dem penger lenger, kanksje må de låne alt av seg selv i tiden som kommer. Om ikke kongessen i USA blir enig om å øke gjeldstaket før 2 august 2011 må det offentlige Amerika kutte drastisk i utgifter, selge gull eller misligholde sine obligasjoner. USA er i disse dager farlig nære konkurs. China ser ut til å ha fått nok US dollars og kjøper heller Euro. Klarer USA å betale regningene sine uten å trykke mere penger ?

Hva vil skje med de 47 av 50 statene i USA som sliter med like store underskudd som Hellas. Når får vi høre om dem i media? Først når de som kjøper og selger kredittapsforsikring (CDS) ser seg tjent med det.... CDS handel er som å kjøpe og selge forsikring på naboens hus får så å tjene på om det består eller brenner ned. Dette derivat markedet er enormt og shadowbank systemet har de siste 10 år vokst overhode på seg selv, og er minst dobbelt så stort som the ordinære bank system. Det er et stort uregulert casino derute som må reddes for enhver pris...! Forstå det den som vil..hvordan moralsk hasard styrer verden i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar