onsdag 22. februar 2012

Hellas redningspakke er klar. Banker og kreditorer sikrer seg alle penga!

Hellas andre redingspakke er klar. EU, IMF og ECB den såkalte Troikaen har forhandlet fram nye låneavtaler som tilsynelatende skal redde Hellas fra konkurs. Problemet er bare at Hellas ikke kan bruke disse pengene siden de vil bli øremerket gjeldshåndtering. Kravene til privatisering, innstramminger og lignende ifra Troikaen er helt urimelige og vil føre Hellas videre ut i uføre. Som om ikke det var nokk krever Troikan lovendring i Hellas for å sikre at kreditorene skal få sine penger først. Hele redningspakken på 130 000 000 000 EURO vil gå til å betjene gjeld, og er således å se på som en redingspakke for Hellas sine kreditorer og ikke for Hellas. Folket i Hellas blir i disse dager frarøvet både sin suverenitet og sin eiendom! Dette er ingen ting annet en ett forsøk på å redde det postdemokratiske byråkrati, banker og finansinstitusjoner. Store deler av den vestlige verden er konkurs men ingen vil ikke innrømme det.

Det er ikke nokk penger i systemet til å betale gjeld og renter. Siden penger i dag er basert på gjeld må gjelden stadig øke for at systemet skal fungere. Problemet er at gjelden er så høy at den ikke lenger kan betjenes med inntekter fra realøkonomien! Så lenge ingen massiv nedskriving av gjeld i systemet tillates vil pengetrykkingen fortsette å øke i størrelse og frekvens. Det hele er ganske tragisk å bevitne, realøkonomien ofres for å betale for statens og finansøkonomiens syder. Den moderne stat er ikke lenger folkedemokratisk. Den moderne stat er et profesjonelt politisk byråkrati som forsøker å finansiere seg selv i sammarbeid med finansøkonomien på bekostning av real økonomien. Det er en parasittisk samfunns struktur, et eliteliv på avbetaling. Vi kan ikke leve av gjeldspapir, lover og regler alene. Når debet er kredit og kredit er debet er systemet korrupt!

Forresten, Norge er heller ingen smågutt i byråkrati og gjeldssammenheng se graf under som viser total gjeld i prosent av bruttonasjonalprodukt for en del vestlige land (G10). Når sprekker den globale gjeldsbobbla? Kan pyramidespillet fortsette mye lenger?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar