torsdag 14. juni 2012

Den nye banksikringsloven .....

Sparing og investering er ikke det samme. Sparing er ment å være et trygt alternativ til investering. Hvis banken jeg betror mine sparepenger kan bruke de som sikkerhet for gambling er ikke lenger sparing et trygt alternativ til investering. Forskjellen mellom sparing og investering viskes bort. Risikoen for tap av mine sparepenger øker og bankens risiko ved gambling minker. Banken kan således gamble for egen vinning på vår bekostning.

Dette er helt greit vist det er en investerings bank jeg betror mine sparepenger. En sparebank derimot skal helst ikke gamble med kundens penger. Om det ikke er galt nokk at de stikker av med gevinsten når de vinner gir de oss regningen når de taper.

En måte å sikre at ikke sparebankene gambler bort våre penger er å forby them å gamble for egen vinning med våre penger som sikkerhet. En slik løsning The Glas Steagall act ble innført i kjølevannet av den Store Depresjonen in USA. The Glas Steagall act etablerte FDIC et sikrings fond for bankinnskudd, og skilte sparebanker fra investerings banker. Kun kunder i sparebanker fikk tilgang til penger ifra sikrings fondet ved konkurs. Dette system fungerete ok helt frem til den store deregulering og devaluering mot slutten av forrige århunde.

Siden slike regler i dag er veldig vanskelig å håndheve takket være en meget sammenblandet og innovativ finansnæring, og lettlurte myndigheter foreslår jeg en enkel ny lov som forbyr myndighetene å stille som offentlige garantister for privat gambling:

Den nye banksikringsloven

§ 1 Det stilles ingen offentlig garanti for privat gambling.
      (se artikkel av  Zeus Yiamouyiannis)

§ 2 Det er forbudt å låne ut usikret kapital utover bankens egenkapital.
      Bankens egenkapital bokføres til markedsverdi hver natt.
      (se artikkel av Karl Denninger)

§ 3 Det er lov å gå konkurs


NB! I Norge i dag har vi banksikringsloven og ett banksiktingsfond.
 
De som kidnapper private sparepenger og offentlige ressurser, og bruker de som sikkerhet for egen gambling bør straffes!  Ikke belønnes med bonuser og krisepakker!

Så lenge bankenes gambling er understøttet av staten, og vi tar regningen via inflasjon og skatteseddel er sparing i gull det eneste sikre alternativ til investering. I påvente av bedre tider kan du alltids gjøre som sentralbankene og bankene selv, spare gull å leke med kreditt.

Merk at samtidig med dereguleringen av finansmarkedene mot slutten av 1990 tallet, og innføringen av Euro'n kom en felles erklæring fra europeiske sentralbanker med klare begrensninger på utlån og salg av gull.

ECB og 18 andre europeiske sentralbanker sier i siste Central Bank Gold Agreement 3 ifra 2009 ganske tydlig hvor langt de vil gå som garantister. De europeiske sentralbankene's budskap til banknæringen og andre sentralbanker:....Trykk så mye penger og papirgull dere vil, men husk kun så mye gull og ikke mer får dere fra oss de neste fem år....Tenk så på hva Another sa på slutten av forrige århundre:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar