søndag 15. februar 2015

Møt Yanis Varoufakis Hellas nye finansminister

Hellas nyvalgte statsminister Alexis Tsipras, og finansminister Yanis Varoufakis har den siste tid hatt hektiske møter med den Europeiske Commisjon, ECB og IMF om reforhandling av Hellas gjeld til IMF og ECB. Hellas har nylig skapt ny debatt om EUs og IMFs økonomiske krisepolitikk etter at den nye regjeringen annonserte at Hellas ikke lenger vil la seg presses til å ta imot nye utbyttingslån.

Yanis Varoufakis moderate forslag til omstrukturerring av Europa "Discentalised Europeanisation" danner i utgangspungtet for Hellas sine holdninger i disse nye gjeldsforhandlingene.



Utfallet av disse forhandlingene vil bli skjellsettende for EUs politiske fremtid, og økonomiske krisehåndtering.



Yanis Varoufakis er en ganske realistisk liberal kommunist, og kompromissets mann, kanskje venstresidens skarpeste politiske tenker i dag. Han har studert både kassisk og neoklassisk økonomisk teori, og kjenner godt dens svakeheter, som alt det gode som ikke kan måles og kvanitfiseres.



Under følger også en interessant forelesning fra 2013 som vil gi deg ett inblikk i hvor han kommer fra, hva han står for vs Thomas Pikkety, og hvorfor vi står ovenfor en ny era innen venstrepolitisk, og samfundsøkonomisk tenking i Europa i dag.

Jeg lurer på om det finns noen politiske tenkere fra den liberale høyresiden som kan utfordre han på det samfunsøkonomiske plan utenom bloggeren FOFOA? eller Hans Werner Sinn




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar