torsdag 16. desember 2010

En annens tanker, del 1 Gull / Olje / US dollar

1997, alle vet hvor vi har vært, la oss se hvor vi er på vei!

Det har blitt sagt at "gull og olje aldri flyter i samme retning". Vis ikke den nåværende oljeprisen endrer seg snart vil vi utvilsomt gå tom for gull.

Slik tankegang er meget virkelig i verden i dag, men blir aldri diskutert åpenlyst. Du skjønner oljeflyt er nøkkelen til gullflyt. Det er bevegelsen av gull i det skjulte som har holdt oljeprisen lav. Ikke militær makt, ikke en sterk US dollar, ikke politisk press, nei det var ekte gull. I veldig store kvantum. Olje er den eneste råvaren i verden som er stor nok for gull å gjemme seg i.

Ingen koblet Syd Afrika / Asia da spørsmålet ble stilt, "Hvordan kunne LBMA London Bullion Marked Assosiation" gjøre så mange gullhandler uten å påvirke prisen". Det er fordi olje delvis blir brukt til å betale for gull! Vi er iferd med å finne ut at prisen på gull, i virkelige penger(olje) har gått gjennom taket de siste få år. Folk har lurt på hvordan det fysiske gullmarkedet kunne være presset når dets US dollar pris ikke økte eller noen mangel viste seg? Sentralbankene ble primær leverandører igjennom å bytte offentlig gullbeholdning med sentralbank sertifikater. Denne handlingen har hjulpet til med å  holde gullflyten gående i en periode hvor handelen ellers ville ha fryst.

(Gull har alltid vært morsom på på den måten. Så mange folk rundt om i verden regner det for penger, det har en tendens til å forsvinne når prisene øker.) Folk i vesten skal ikke være opprørt over Sentralbankenes handlinger, de kjøper dere tid!

Så hvorfor har dette blitt slik? I den virkelige verden vet enkelte folk at gull er ekte rikdom uansett hva slags pris som blir satt på det. Rundt om i verden blir det  handlet i store volum som aldri viser seg i bank utskrifter, myndigheters statistikker, eller børs utskrifter.'

Vestlige myndigheter trenger å holde prisen på gull nede så det kan få flyte dit de trenger det. Nøkkelen til å fri gullet var enklel. Den vestlige allmenningen vill ikke holde på en investering som ikke beveger seg, i det minste ikke i US dollar . (hvis man bare ser verdi i papir valuta, da kan man ikke se verdi i det hele tatt). Problemet for Sentralbankene var at den tredje verden har holdt gull markedet "oppkjøpt" gjennom Sør Afrika! For å unngå økende oljepris frigjorde sentralbankene myndighetenes gull gjennom å utstede ulike typer " papir future gull ". Når det salget tørket opp gjorde de det eneste de kunne gjøre, bli hoved leverandører! Og her er vi i dag.(1997)

Her vil jeg skyte inn at sentralbankene siden 1997 har gått fra å være hoved leverandører til 2009 å være hoved kunder i gull markedet. Central banks turn net gold buyers in 2009

Tidlig på 1990 tallet gikk oljen til $30++. Det folk ikke vet er at olje prisen ikke falt så mye. Du skjønner handels mediumet forandret seg. Olje gikk fra $30++ to $19 + X deler gull! I dag koster det $19 + XXX deler gull! Ja, gullet har gått opp og oljen er det samme i de flestes øyne. Se historisk olje pris og historisk gull/olje ratio
Ikke alle myndigheter får gull for olje, kun noen få. Det er alt som skal til. Sålangt! Når alle som har byttet gull for papir finner ut dets ekte pris, i olje vil de prøve å få det tilbake. Den store gulljalkten er nært forestående. The scramble for gold intensifies


Nå mine venner vet dere hvor vi er, og kan tenke dere hvor vi er på vei.

Jeg oppfordrer leser å studere gull/olje/dollar markedet fra 1997 og frem til i dag 2010 i lys av disse tanker fra Another, og som en venn av en annen sa "Tenk lenge og hardt på dette!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar