tirsdag 14. desember 2010

En ny verden...og gull for olje

1989,det står "Surfs Up" på veggen ved jernbaneundergangen i St Anton Østerrike. Utenfor Bhanhof restaurant står ett par ski og et Hot Revolutioin snowboard, innenfor sitter to glade nordmenn å nyter en pils til ca 10 Shilling (ca 7 kr). Våren kommer, Berlin muren faller, Soviet sprekker og kommunismen dør. Vestlig fri markeds kapitalisme, internett, digitale penger og lett tilgjengelig kredit brer om seg.

I 1999 innføres Euroen, og jeg drikker afterski øl til 1,80 Euro (ca 15 kr) i Frankrike. Gull handles til ca 250 USD pr ounze. Det norske oljefondet innfører nye retningslinjer 1 januar 1998 som sier at 30 til 50 prosent av petroliumsfondet vil bli plassert i utenlandske aksjer, mens resten i hovedsak vil bli plassert i obligasjoner. Bra timing...når en 20 år bullmarked syklus i aksjer, obligasjoner og eiendom nærmer seg slutten! Internett bobbla er i ferd med å sprekke. Amerikanske investerings banker ser for seg store store tap, og bare må få help...

I slutten av november 1999 signerer president Bill Clinton en ny lov som fjerner hovedregelen i  "the Glass–Steagall Act"som skilte investerings bankene fra komersielle banker for at ikke investerings bankene skulle rote bort pengene til folk og foretak. Kun komersielle banker hadde bankgaranti og hadde begrenset mulighet til å gamble bort pengene sine med kundens kapital som sikkerhet. Med Glass Steagall Act ute av veien var det fra nå av bare å sprette Champangen å dra på for de store investerings bankene. I 2000 sprekker dotcom bobla hvor små og store internett firma gikk fra 0 til 1000 og folk gikk fra forstanden i hopevis. Nå med komersielle banktjenester blandet inn i de rene investerings bankene åpnet det seg for enorme fortjeneste muligheter som hadde vært forbud siden den store depresjonen. Kreativiteten blomstet og mange nye produkter og måter å flå folk på blir lansert. I  2003 lanseres for eksempel "ETFs Exchange Traded Funds"papir fond som gjenspeiler (påvirker) prisutviklingen til diverse råvarer og gull internasjonalt, og i 2004 selger Norges Bank gullbeholdningen vår (ca 37 tonn).hehe..off og vi stakkars arbeidere her i Norge blir lovpålagt å spare til pensjon, ergo finansiere banker og investeringsselskap ai ai ai. Amerikanske banker og finans institusjoner pakker om en hel masse annen rangs hus lån og selger de som investerings objekter, såkalte " MBS mortgage backed securities" osv........


Sommern 2007 USA, stadig flere annen rangs huslån blir misligholdt, subprime krisa er i gang, og jukset viser seg i MBS markedet. Usikkerheten  i finans markedet stiger. Fast forward  til 2008, aktiviteten i CDO Collateralized debt obligations markedet fryser og sender sjokk bølger gjennom hele systemet, det frie vestlige kapitalistiske system dør...

Gjennopplivingen starter, billioner i kriselån gis over natten over hele verden for å hindre at systemet fryser. Myndigheter kjøper rotten MBS gjeld fra bankene i stor stil. De påståes å være for store til å gå konkurs, gjelds graden til myndighetene øker kraftig rundt om i verden. Dette er finansiell terrorisme fra bankene.
Jeg drikker afterski øl i Frankrike til 2,50 euro (ca 23 kr). Gull handles til 1000 UDS pr ounze til tross for enorme mengder gull papir handel, og verden holder på å drukne i verdiløse kreative finansielle instrumenter, lån og nye digitale penger.

I april 2009 har oljefondet tapt all avkastning, og Gull handles til 867 USD pr. ounze.

Nye regnskapsregler innføres av The Federal Accounting Standards Advisory Board (FASAB) i USA hvor bankene derover tillates å vurdere pris på utestående lån og andre gjeldspapirer etter eget forgodtbefinnende, og vips så var finanskrisen over. Bank og finans aksjer stiger, masse ny trykte penger verden over flyter inn på børsen, og alle roper hurra krisen er over....eller....

Vi skriver desember 2010 maskinene har tatt over,en gjennomsnittlig aksje holdes i 22 sekunder og  HFT high frequency trading dominerer børsen (ca 70% av handels volumet). Etter to år med penge trykking og "bedre en ventet" propaganda handles gull rundt 1380 USD pr once . Den frie vestlige kapitalismen i USA og Europa er å regne som en Zombie (levende død). 43 millioner amerikanere går på matkupponger og ca 16 prosent er arbeidsledige.

Myndigheter rundt om i  verden prøver forgjeves å fikse problemene ved å selge nye gjelds obligasjoner til sentralbanker og andre penge trykkere... alle vil fikse gjelds problemene med mere gjeld og ingen store banker eller land får gå konkurs. Mer og mer penger, papir gull, papir sølv, og gjelds slaver. Over hele verden vil folk, foretak, banker og land alle låne seg ut av knipa.Men det blir stadig vanskeligere å få lån.

Hele fractional banking systemet er i ferd med å collapse.

Myndighetene rundt om i verden må finansiere mer og mer av underskuddet sitt selv. Storstilt omdannelse av statlig gjeld til penger via sentralbankene er en av hoved grunnene for mistillit til papir penger, hyperinflasjon og system svikt.

Global gjelds økning real time..kikk her

Når hele verden drukner i fiat penger, bunnløs gjeld, og holder på å dø av renteutgifter må hele verden igjen grave frem gullet "the ultimate extinguisher of debt" og gjøre opp for seg. I denne prosessen vill fiat pengenes innbilte verdi som sparings medium dø. Hele verdens gullbeholdning er nødt til å revalueres slik at den balanserer all global gjeld, og ett gjelds oppgjør mellom nasjoner rundt om i verden må gjennomføres. Vennligst hør på Hugo Salinas Price Dette kan foregå fredlig og planlagt eller kaotisk og krigersk.

Vi befinner oss nå midt i denne transformasjonen av international handel og samarbeid.

Gull for olje frem til i dag... I følge en annen 's anonyme blogg innlegg fra slutten av nittitallet har enkelte oljestater lenge gått med på å selge olje til en gitt pris mot delbetaling i gull. Dette har bidratt til å holde olje prisen i skjakk og gullprisen nede til tross for enorm underliggende inflasjon (økning i mengde penger og kredit) globalt. Vi har dratt god nytte av denne politikken de siste 40 år. Nå derimot ser det ut til at gjelden er iferd med å bli for stor til å kunne betjenes, gull og olje prisen settes stadig friere og kan ikke lenger arresteres ved hjelp av lyssky sentral bank operasjoner og hemmelige olje for gull , olje for våpen og olje for beskyttelses avtaler.

Når gullflyten rundt om i verden begynner å ta seg opp som følge av store gjeldsoppgjør, vil gullet bli priset for hva det er verdt, og Euroen vil etablere seg som den nye verdens fremste valuta. I og med at Euroen har en regnskapsmessig link til gull prisen vil den være best egnet til å gjenspeile ekte verdier så snart prisen på gull blir satt fri. Dette vil flere oljeeksportører verden over merke seg og flere land vil be om at olje handles i Euro. Straks mesteparten av oljen i verden handles i Euro er USD ferdig som verdens valuta....

Kampen om gullet er allerede i gang "The scramble  for physical gold intensifies" . Meget store dollar reserver jakter i dag verdi i forkant av disse system endringene. 

Jeg ønsker med denne blogg å bidra til debatt om disse ting i Norge.

Takk for oppmerksomheten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar