lørdag 11. juli 2015

Når sprekker boligbobla, og hvor er gullet?

Siden oljepriskollapsen for alvor startet tidlig i fjor har virkningene nå begynt å vise seg i Norsk økonomi.

Den norske krone har fallt kraftig mot USD, EUR og de fleste andre valutaer. Inflasjonen øker raskt, arbeidsledigheten stiger, og boligprisene i Stavanger, og Trøndelag utenom Trondheim har bremset opp, og begynnt å falle.

Den Norske Boligbobbla "DNB" vokser fortsatt, men nærmer seg farlig fort bristepunktet.


Bolig prisstigningen i Oslo, og omegn har i det siste vært helt koko.. Rekkehus fra 1950 tallet på øskanten av Oslo går for over  4500000 kroner og 500000 over takst i følge en kompis som nylig var med på budrunde.

Er denne galskapen en siste blow-off topp? Er en like lang boligprisnedtur nært forestående? Vil finansminister Halvorsen (som en leser nylig bemerket) prøve å utsette det hele med "gullkortet" sitt?  Ja, Ja, og Ja.

Gullprisen i USD har nesten ikke beveget seg det siste året , men det har derimot USD oljeprisen. Resultatet er en markant stigning i gull priset i olje. Siden finanskrisen startet i 2007 har gull priset i olje gått fra under 10 til over 20 fat/oz.



Gullprisen settes fortsatt i papirgullmarkedet. Den styres i dag fortsatt av spekulanter, og de store bullionbankene. Er gullprissettingen endelig iferd med å endre seg?

Stadig større etterspørsel etter ekte gull, deflasjon, økende desperasjon, markedsmanipulajon, og pengetrykking fra sentralbanker og myndigheter over hele verden, samt den store stigning i gull/olje ratioen siden finanskrisen tyder på det.

Her er et enkelt flowchart som i CNBCs følge Rick Santelli viser hvordan verden virkelig virker.




Ja og når mainstream media som CBC/ History Channel lager doumentar om juks, og hysj hysj i det uoversiktlige globale gullmarkedet kan man begynne å lure på hva som er igjerde.

Fundamentale endringer i den global økonomi driver helt klart etterspørselen, men hvor er gullet?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar