mandag 20. juli 2015

Søndagens Flash Crash i Gullmarkedet

Rett før det kinesiske gullmarkedet åpnet søndag kveld raste gullprisen 40 USD i løpet av sekunder, og tok ut viktige tekniske støtte nivåer. Når datatrading alogritmene går amokk må handelen umiddelbart stoppes før markedet bryter sammen. Handelen ble i går stoppet to ganger i ett halvt minutts tid.

Gullkontrakter for 2,3 milliarder USD ble solgt i løpet av sekunder i ett tynt marked midt på natten. Ingen som selger ekte varer ville gjort noe slik om de ønsker best mulig pris! Her er det andre motiv ute å går. Flere detaljer om gårdagens flash crash i gullmarkedet, og massemedias uvitenhet ifra Zero Hedge, og Nanex.


Dagens internationale finansmarkeder hvis volum i all hovedsak består av automatisk høyfrekvent alogritmiskt trading (HFT-High Frequency Trading) er spesielt utsatt for manipulasjon og feil, spesielt utenom ordinær åningstid.

De skyldige går som regel fri. Hvis de i værste fall blir avslørt, og tatt på fersken blir de kun bøtelagt, og det blir således å regne for prisen å betale for juks. Er det noen som handler på vegne av sentralbanker, og myndigheter blir de skylige aldrig offentliggjort.

Det hele er ganske tragisk og fører til at markedets prisoppdagelsesmekanisme blir ødelagt, og ikke til å stole på.

Prisene og volatiliteten i dagens moderne grenseoverskridene finansmarkeder er således kun ett spill uten rot i virkelighetens verden. Ekte tilbud og ettersørsel er fullstendig maskert, og uvesentlig i prissettingen.

Milliarder av lovnader flyr frem og tilbake, forvirrer og forstyrrer marked, og folk flest i stor stil. En fantastisk verden for skruppelløse Myndigheter, Banker, Hedgefond, og Tradere.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar