torsdag 3. februar 2011

En annens tanker, del 4 Det moderne gullmarked

En annens tanker 1998:

Her er hvordan du kan se det moderne gullmarkedet:

Papir gullmarkedet påvirker kun det fysiske gullmarked når prisen presses ned! Det er det fysiske marked som ødelegger papir gull når prisen stiger. I et fallende marked kan papir bli gjort opp i fysisk gull eller kontanter! I et limit up marked kan papir bare bli gjort opp i mer papir eller kontanter!

Det er med denne kunnskap rike folk og noen sentralbanker tar inn fysisk gull.

Se til LBMA, for valuta som søker gull! Sammenlign Comex gjennomsnittlig open interest med gjennomsnittlig dagelig handels volum Bruk så gjennomsnittlig dagelig handels volum ved LBMA og konverter til "open interest" i London, ved bruk av Comex ratio. Her vil du finne "ekte valuta" i "betalte" gull derivater ( ikke futures) ! Disse pengene søker nå å bli konvertert til fysisk gull! De er fanget i papir!


NB! Open interest er summen av antall åpne kontrakter inngått. I dagens gull og sølv futures marked er det unormale mønster i open interest vs pris!

For en gjennomgang av SPDR gold trusts GLD aksje handel se Gold Chat, og FOFOA  som forøvrig minner om at du kan kjøpe store mengder fysisk gull via GLD om du har baskets på over 100000 aksjer uten å drive opp gullprisen nevneverdig. Salg av GLD aksjer påvirker ikke gullprisen annet en psykologisk siden du bare overfører dine aksjer til en annen. Store uttak av fysisk gull fra gullbeholdningen til GLD blir oppfattet som et bearish signal da det kobles til salg av GLD aksjer og mindre behov for gull i GLDs gullbeholdning. Dette gjør at du kan ta ut store mengder fysisk gull uten å presse gullprisen opp! Foregår det store salg av GLD i forbindelse med uttak av fysisk gull via GLD baskets så er det på bakgrunn av behov for fysisk gull i markedet, og det er et bullish signal!.

3 kommentarer:

  1. Det burde blitt montert en badstue inne på børsen i London, slik at alle alle gutta fra 70-tallet, kunne fått kost seg, tatt en dram og sett hvem som greide å holde lengst på barrene.

    Våkn opp mann! Du har begge øynene lukket.

    SvarSlett
  2. Anonym 13:02 det er du som har begge øynene lukket. Dagens økonomi/penge system kommer til å kollapse. Gullet har hatt sitt verdi i mange tusen år.
    Gull kjøp= forsikringspremie for fremtidens økonomiske system kollapser.

    Mvh B.B

    SvarSlett
  3. Tror du på gull tror du sikkert rmb er bedre enn dollar også?

    SvarSlett