søndag 24. mars 2013

EU´s Bail-in regler testes nå i Kypros

I September i fjor ble det klart at ECB står klar til å trykke ubegrenset med Euro til å kjøpe statsobligasjoner i andrehånds markedet, gjennom såkalte Outright Monetary Transactions (OMT`s). Støtte fra ECB kommer med visse vilkår (mer detaljer se innlegget ECB vil kjøpe ubegrenset med statsobligasjoner)

EU`s forslag til nye konkurs og resstukturerings regler såkalte Bail-in regler (Justeringer og kommentarer fra ECB her) planlagt innført fra 2013 til 2015, testes i disse dager ut i praksis i Kypros. 

De største bankene i Kypros er konkurs, må restruktureres og utvalgte kreditorer reddes. Forslag om 25% konfiskering av innskudd på over 100 000 Euro er nokk desverre i tråd med retninglinjer lagt ut i ovenstående Bail-inn rammeverk.  

Tyveri gjennom restrukturering, inflasjon og gjeldsslaveri er i ferd med å testes formaliseres og lovliggjøres i hele EU. (oppdatert link fra 25.03.2013)

Den eneste måten å sikre seg sine verdier i en slik situasjon er å holde de langt unna bankvesen,  klåfingrete politikere, og byråkrater. Kypros er Europa`s Lehman Brothers og restruktureringen av Kypriotiske banker vil danne presedens.  Følg nøye med i tiden som kommer. Du er herved advart!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar